fbpx
Kadıköy, İstanbul
+90 552 859 57 67

Diş İmplantları ve Protezleri

Image link

Diş İmplantları ve Protezleri

Diş implantları gibi işlemlerden önce hastalar çok fazla tedirginlik yaşarlar. Fakat sanıldığı kadar korkulması gereken bir işlem değildir. Çünkü diş implantı genellikle diş kayıpları ya da çürüklerin meydana gelmesi sonucu tercih edilen bir işlemdir. Bu problemler ise söz konusu işlemden çok daha korkutucu ve sancılı bir süreç doğurabilir. O yüzden diş implantları ve protezler aksine bir kurtuluş yolu olarak görülmelidir.

Bahsedilen işlem tek bir diş kaybında uygulanmasının yanı sıra birden fazla dişte kayıp yaşanması durumunda da uygulanabilmektedir. Bu tedavideki asıl amaç hastanın kaybolan diş kökü yerine yapay bir diş kökü oluşturmaktır. Bu da hastanın kemiği ile uyum sağlayabilecek bir maddeden olması gerekir. Bu özellikleri de titanyum adı verilen materyal taşımaktadır. 

Diş İmplantları Nasıl Yapılır?

Diş implantları yapılırken belli adımları takip etmek gerekir. Bu sadece söz konusu işlemin özelinde değil tüm işlemler için geçerlidir. Peki Diş implant nasıl yapılır? Adımları nelerdir? Şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Genel bir muayene yapılır.
  • Sonrasında bir tedavi planı oluşturulur.
  • Alt ve üst çenede yer alan dişlerin ve anatomik oluşumlar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bunun için de panoramik röntgen çekilmesi gerekir. Hatta bazı durumlarda bilgisayarlı tomografiye ihtiyaç duyulduğu da olur.
  • Vaka planlaması yapılır.
  • Tedavi planlaması genellikle çene cerrahı ve implant uzmanı ile beraber yapılır.
  • Lokal anestezi uygulanarak çeneye implant yerleştirilir. Genellikle bu işlem en fazla 15 sürer.
  • İşlemden sonra iyileşme süreci biraz zaman alabilir. Ancak bu alandaki gelişmeler sayesinde eskiye nazaran hastalar çok daha kısa süre içerisinde iyileşmektedir.

 Diş Protezi Çeşitleri Nelerdir?

Dişlerde çeşitli nedenler ile eksiklik meydana gelmesi sonucu diş protezi ve diş implantları tedavisi uygulanır. Bu tedavi yönteminin iki çeşidinden bahsetmek mümkündür. Bu işlemler ağrısız bir şekilde gerçekleşebiliyor. O nedenle hastanın işlem sırasında tedirginlik yaşamasına gerek kalmıyor. Diş protezi çeşitlerinden birçok durum göz önünde bulundurularak hastaya en uygun olanı tercih edilmiş oluyor. Söz konusu çeşitler ise şu şekildedir.

Protez Çeşitleri Açıklaması
Sabit Protez Kaplama ve köprüler bu gruba dahil edilir.
Hareketli Protez Takıp çıkarılabilen damak protezler ise bu gruba dahildir.

 

Vidasız İmplant Nedir?

Bu işlemde herhangi bir vida kullanımı olmadan diş implantları tedavisi uygulanır. Kayıp dişlerin telafisi için uygulanan bu işlemde çene kemiği ve implantın arasına herhangi bir vida koyma işlemi gerçekleşmez.

    Ücretsiz ve Hızlı Danışmanlık

    Bu form aracılığıyla uzman ekibimizle iletişime geçebilir ve hızlı danışmanlık alabilirsiniz.

    Vida olmaması bazen hastaların kafasında sağlamlığı konusunda soru işaretlerine sebep olabilir. Fakat vida olmasa bile son derece sağlam ve kullanım açısından kolay olduğunu söylemek mümkündür. Dışarıdan bakıldığında ise vidalı tedaviden bir farkı da bulunmaz.

    Diş İmplantları Fiyatları Nelerdir?

    Diş implantları fiyatları birçok kişi tarafından “diş implantları ne kadar?” şeklinde soruların araştırılması sonucu merak edilmektedir. Özellikle 32 diş implant fiyatları çokça araştırılır. Bütün dişlerini yaptırmak isteyenler öncelikle fiyat konusunda bilgi sahibi olmak isteyebilirler.

    Fiyat konusunda net rakamlar vermek çok da mantıklı olmaz. Çünkü rakamlara doğrudan ya da dolaylı yoldan etki eden birçok faktör bulunur. Fiyat bilgisinden önce tüm bu faktörler göz önünde bulundurulur. Ona göre bir hesaplama yapılır. 

    Diş İmplantları ile Alakalı Sık Sorulan Sorular

    Diş implantları ile alakalı pek çok konu merak edilir. Bu nedenle çeşitli soruların cevaplanması hastaların içini ferahlatır. Söz konusu soruları ise şu şekilde sıralamak mümkün olur;

    1 – Canlı İmplant Ameliyatı İzlenir mi?

    Diş implantları ile alakalı herhangi bir işlemden önce canlı implant ameliyatı videoları izlemek çok mantıklı olmaz. Çünkü hastaların konu ile alakalı daha çok tedirginlik yaşamalarına sebep olur. İşlem sırasında canları yanmasa bile gördükleri akıllarına gelerek psikolojik olarak acı hissetmelerine neden olabilir. Bu nedenle yalnızca diş hekiminin söylediklerine güvenerek rahat olmak çok önemlidir.

    2 – Bütün Dişleri İmplant Yaptırmak Mümkün mü?

    Bütün dişlere implant tedavisi uygulamak elbette mümkündür. Çeşitli sebeplerden ötürü tüm dişlerini kaybeden hastalar mevcuttur. Hem estetik açıdan hem de çiğneme kolaylığı sağlamak amacı ile tüm dişlere implant tedavisi uygulanabilir.

    3 – Genç Yaşta İmplant Yaptıranlar Var mı?

    Genç yaşta dişin kaybedilmesi sonucu diş implantları tedavisinin hastaya uygulanması mümkündür. Fakat tabi ki bunun için bir alt sınır bulunur. Kemik yaşı kızlarda ve erkeklerde farklı zamanlarda tamamlanır. Kızlarda 15-16 gibi daha erken zamanlarda iken erkeklerde ise 17-18 yaşları bulduğunu görüyoruz. Bu nedenle alt sınır olarak 18 yaş belirlenmiştir. Bu yaştan sonraki gençlere implant tedavisi uygun görülür.